Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Rotsakspytt med cheddarbiffar


Recept på cheddarbiffar med rostade rotsaker. Biffar fyllda med cheddar
serverade med rotsakspytt.

För 4 personer:

ca 750 gram Köttfärs
1 dl riven Cheddarost
2 tsk fransk Senap
1 Ägg
1 msk grädde

Salt & Peppar
4 Morötter
14 små Potatisar
6 Salladslökar
4 vitlöksklyftor

3 dl Grädde
1 buljongtärning

Smör
Olivolja
Timjan
Rosmarin

1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader, blanda sedan köttfärs, ägg, senap, ost och grädde i en bunke.
Använd en gaffel för att få en jämn och fin smet, salta och peppra även ordentligt.

2. Skala eller skrubba potatisen, skala morötterna och löken. Dela sedan potatisen på mitten, eller
på det sättet du önskar, slanta morötterna i ungefär 5 bitar per morot. Dela salladslöken på mitten.

3. Lägg grönsakerna på en plåt och häll över olivolja, timjan, peppar och rosmarin. Ställ in i ugnen ungefär 30 minuter.

4. Stek biffarna i smör och olivolja, när de är klara så ställ in dem i ugnen tillsammans med grönsakerna.

5. Häll på grädde i stekpannan där biffarna stekts, tillsätt buljongen och låt koka ihop.

Servera grönsakerna, biffarna och såsen tillsammans med gröna ärter.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com