Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Ravioli med chevre & pinjenötter


Recept på Ravioli med chevre, nötter och honung. Pastarecept
med inspiration av Italien och Medelhavet.

För 4 personer:

1 Sats Pastadeg
3-4 hg (1 liten bit) Chevre
1 liten påse Pinjenötter ca 50 gram
ca 1 msk Akaciahonung
ca 3-4 skivor Parmaskinka

Ruccollasallat för garnering
Rödbetssås

1. Efter att du tillverkat degen och platta ut den med pastamaskin eller kavel (skall hellst bli ca 3 m.m. tjock) så tag med formar eller glas ut lagom stora rundlar för dina raviolis. Två rundlar behövs för varje ravioli då en skall fungera som lock.

2. När rundlarna är färdiga så lägg i mitten på varje: (hälften av rundlarna) en liten bit chevre, en liten bit skinka, pinjenötter samt en droppe honung.

3. Börja med att försiktigt blöta längs med kanten på varje underdel som klister för toppen. Lägg slutligen på "locket" på varje fylld ravioli och tryck till så de sitter ihop ordentligt. Koka sedan i rejält saltat vatten ungefär 5-8 minuter, men se till att kontrollera hela tiden, och var försiktig så inte pastan blir för al dente.

Servera den fyllda raviolin med rödbetssås.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com