Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Spenat och svampfylld ravioli med salviasås


Recept på spenat och svampfylld ravioli med salviasås.
Ravioli fylld med svamp och spenat, serverat med sås gjord på salvia.

För 4 personer:

ca 2 satser Pastadeg
ca 250-300 gram Spenat
1 Vitlöksklyfta
8 Champinjoner
3 msk Grädde
½ dl Parmesan
2 msk Färsk basilika

50 gram Smör
ca 1,5 dl Grädde
7-8 färska Salviablad
½ Vitlöksklyfta
1 msk Citronsaft

Parmesan
Salt & Peppar
Olivolja

1. Finhacka svampen grovt och vitlöken aningen finare, stek sedan i olivolja tills svampen fått lite färg.
Tillsätt spenaten och efter en liten stund även grädden, stäng av värmen och häll över ½ dl riven parmesan.
Vänd runt allting och tillsätt även tillsist finhackad basilika samt salt och peppar.

2. Börja med att kavla ut pastadegen till önskad tjocklek. Skär sedan ut lagom stora
fyrkanter av degen. Lägg en tesked fyllning (var noga med att inte ta för mycket) på varje ravioli.
Lägg inte i mitten, då du ska Vika den ena sidan över den andra. Tryck ihop raviolisarna ordentligt så de inte läcker när de kokas.

3. Gör såsen genom att smälta 50 gram smör och sedan steka en halv klyfta vitlök på relativt svag värme.
Tillsätt även finhacka salvia samt 1 msk citronsaft. Tillsätt även ungefär 1,5 dl Grädde och låt koka ihop.

4. Koka pastan i saltat vatten ungefär 4 minuter, häll sedan av i durkslag.

5. Servera raviolin med såsen samt riven parmesan.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com