Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Räkkroketter Recept på räkkroketter, garnalenkroketten, från Belgien. Skaldjur.
Receptet kommer från flandern.se


1 kg skalade räkor
¾ kallt vatten
2 dl torrt vitt vin
1 lilten morot i tärningar
1 litet ägg
80 gram smör eller margarin
80 gram vetemjöl
½ l fiskbuljong
½ dl grädde
1 äggula
1 msk hackad persilja
timjan
salt
peppar

1 ägg
kallt vatten
ströbröd

1. Koka upp vatten, vitt vin, mörötter och ägg och låt stå i 20 minuter. Sila degen och låt den koka i 5 minuter. Hacka räkorna i små bitar.

2. Smält smöret eller margarinet på svag värme och tillsätt mjöl samtidigt som du rör hela tiden. Rör försiktigt ner fiskbuljongen och grädden. Låt såsen koka på svag värme i ca 15 minuter. Rör ner äggulan i blandningen tills det blir en deg. Blanda ner de hackade räkorna, persiljan och timjanen i degen. Salta och peppra efter smak. Låt stelna på en kall plats i min. 2 timmar.

3. Blanda 1 ägg och 1 tsk kallt vatten i en djup tallrik. Dela degen i 16 små bullar. Panera bullen först i äggulan, sedan i ägg och vattenblandningen och tillsist i ströbrödet.

4. Fritera ungefär 3 bullar åt gången i fritösen på 170 C° i ca. 3 minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp dem på kökspappret och låt dem rinna av.

5. Fritera lite persilja och pynta kroketterna med dem.
Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com