Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Räkbaguette


Recept på räkbaguette en variant på klassisk räkmacka eller räksmörgås.
Klassiskt recept i Sverige med skaldjur.

För 4 personer:

2 Baguetter
ca 100 gram färska Räkor
4 msk Majonnäs (gör gärna egen)
4 msk Gräddfil eller lätt creme fraiche
2 dl finhackad färsk Dill
4 Ägg
2 dl Ruccola eller isbergssallad
Smör

Salt & Peppar

1. Börja med att blanda till dillmajonnäs genom att ta majonnäsen, gräddfilen och ca 2/3 av dillen. Blanda detta och smaka av med salt och peppar.

2. Koka äggen, skala dessa och skiva. Skala även räkorna och dela baguetterna på längden samt smöra dessa.

3. Sprid ut ägg, räkor, dillmajonnäsen och sallad på varje baguettehalva, toppa med en citronklyfta och lite flingsalt samt peppar. Servera gärna med en kall öl.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com