Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Ragu


Recept på ragu alla bologna, vilket är den klassika italienska pastasåsen som numera
mest är känd som spaghetti eller pasta bolognese. Ursprungsland Italien.

ca 750 gram Blandfärs
2 selleristjälkar
2 Morötter
3 Vitlöksklyftor
1 stor gul Lök
1 dl Vitt vin (rött går också bra)
1 dl Mjölk
1/2 paket Bacon eller motsvarande mängd Pancetta
2-3 tärningar höns eller Köttbuljong (fond går också bra)
1 burk hela konserverade Tomater
2 msk Oregano

Svartpeppar
Parmesan
Tagliatelle eller Pappardelle
Ev. Vitlöksbröd

1. Börja med att göra en soffritto av löken, morötterna, vitlöken och sellerin.

2. Fräs baconet eller pancettan precis så det inte blir knaprigt, tillsätt sedan köttfärsen och stek tills den börjar få färg.

3. Tillsätt soffritton till köttet och låt steka samman några minuter, slå sedan över vinet, tomaterna, mjölken, oregano, peppar och buljongen.

4. Låt puttra på svag värme i ungefär 3 timmar, reduceras grytan för mycket så tillsätt lite vatten, var noga med att smaka av regelbundet. Servera med nykokt bandspaghetti samt nyriven parmesan och eventuellt vitlöksbröd och varför inte ett glas vin.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com