Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Belgisk rabarberpaj

Recept på belgisk rabarberpaj, från Belgien.Efterrätt, dessert.
Receptet kommer från flandern.se


Deg:
500 gram mjöl
125 gram smör
2 ägg
1 dl mjölk
10 gram jäst

Fyllning:
500 gram rabarber
200 gram socker
0,5 dl vatten

1. Blanda ägg, smör, mjölk och jäst. Blanda det väl. Låt den vila ca. 1 timme.

2. Rensa och skär rabarbern i ca 2 cm bitar. Koka dem i ca 2 minuter så de blir lite mjuka. Låt dem rinna av. Gör en sirup på 200 gram socker och 0,5 dl vatten. När sirupen börjar skifta färg, lägg i rabarbern och koka blandningen i några minuter. Låt den inte koka för mycket. Kyl blandningen.

Rulla ut degen och lägg den i en pajform. Tillsätt fyllningen och baka i ugnen i ca 30 minuter på medeltemperatur.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com