Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Pyttipanna


Recept på Pyttipanna, pytt i panna, pyttipannu, biksemad,
klassisk maträtt med rötter i Sverige, Danmark och Finland.

För 4 personer:

16 kokta Potatisar (8 om de är stora)
ca 200 gram tärnat tillagat kött, korv och bacon (tag vad som finns hemma)
1 gul Lök

4-8 Ägg
inlagda Rödbetor
ca 1 dl finhackad färsk Persilja
Salt & Peppar
Smör

1. Börja med att tärna potatisen, köttet, korven och baconet (eller vad du nu använder).

2. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna eller liknande och tillsätt potatis, lök och kött, ha inte i för mycket på en och samma gång, utan tillsätt efter hand så det inte blir för kallt i pannan.

3. När pytten fått färg och potatisen är gyllenbrun så salta och peppra efter smak, strö sedan över persiljan. Servera med inlagda rödbetor, stekta ägg och ett glas mjölk, eller varför inte en öl.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com