Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Pasta Puttanesca

Recept på pasta puttanesca. Pasta med ansjovis, oliver och tomat.

För 4 personer:

ca 16 körsbärstomater
3 finhackade Vitlöksklyftor
ca 100 gram (gärna urkärnade) svarta Oliver
½ finhackade Chilifrukt
ca 100 gram Ansjovisfiléer

Oregano
Salvia
Rosmarin
Persilja

Olivolja
Salt & Peppar

Spaghetti eller linguine

1. Börja med att mosa körsbärstomaterna så att det mesta av tomatsaften försvinner.

2. När tomaterna är avklarade så hettar du upp olivolja i en stekpanna och steker vitlöken,
rosmarinen och salvian ungefär 1 minut, akta så kryddorna och vitlöken inte tar färg.

3. Tillsätt sedan de urpressade tomaterna, ansjovisen, finhackad chili, oreganon samt oliverna.

4. Koka pastan al dente och servera med puttanescan överströd med finhackad persilja samt svartpeppar och eventuellt salt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com