Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Indisk potatiscurry


Recept på indisk potatis-curry, dum aloo från Indien. Serveras med chapatis.
Passar utmärkt som en exotisk frukost.

För 4 personer:

ca 4-6 stora Potatisar (beroende på hunger)
1 tsk finhackad Ingefära
1 Vitlöksklyfta, finhackad
1 Lök, finhackad
2-3 tsk Garam masala
1-2 Buljongtärningar

Ev. 1/2 tsk Chili av något slag
Ev. ca 1 tsk Koriander

Vatten
Olja

1. Börja med att skala och tärna potatisen, hetta sedan upp olja i en kastrull, när den är varm så tillsätt vitlök, eventuell chili, ingefära och gul lök. Låt steka tills genomskinligt.

2. Tillsätt potatisen till det andra och låt den steka tills den fått en aning färg, tillsätt då vatten (det skall nätt och jämt täcka potatisen), buljong, garam masala och den eventuella koriandern.

3. Koka tills potatisen är mjuk och lite mosig (var försiktig så det inte blir för mycket), servera med chapatis.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com