Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Pizza


Recept på pizza. Pizza med bl.a. Basilika och mozzarella. Ursprungligen från Italien.

För 4 personer:

Pizzadeg:

½ Paket jäst
2,5 dl Vatten
½ tsk Socker
½ tsk Salt
1½ msk Olivolja
6 dl Vetemjöl

Tomatsås:

½ Burk krossade tomater
2 Vitlöksklyftor
1 Gul lök
1 tsk Socker
½ tsk Sambal Oelek eller chilipulver

Oregano
Olivolja
Rosmarin
Salt & peppar

Ev. Matlagningsvin

Fyllning:

12 Salami, gärna milano salami
1 Paket mozzarella (Riven)
Parmesan
Färsk basilika
Oregano

1. Värm vattnet tills det är fingervarmt, häll sedan ner det i en bunke och smula ner jästen.
Rör tills jästen löser upp sig. Tillsätt sedan socker, salt, olivolja och vetemjölet.
Arbeta ihop till en jämn deg, täck med bakhandduk och låt jäsa ungefär 30-35 minuter.

2. Finhacka nu vit och gul lök, stek tillsammans med olivoljan i en kastrull
tillsätt även sambal eller chili, oregano, rosmarin, salt och peppar och även matlagninsvin
om du vill, det är dock inte nödvändigt.

3. Koka såsen på ganska hög värme tills den tjocknat och den mesta vätskan försvunnit.
Låt svalna och kör eventuellt i matberedare eller med stavmixer.

4. När degen jäst så kavlar eller arbetar du ut den till en lagom stor pizza. Bred ut
tomatsåsen över och lägg på riven mozzarella och riven parmesan, toppa med salamin.

5. Grädda pizzan i ugnen ungefär 10 minuter, passa så den inte blir bränd. När du tagit ut
den ur ugnen så lägg över färska basilika blad och strö över oregano.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc pizza"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com