Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Picadillo recept, kryddig latinamerikansk köttfärsgryta
Recept på picadillo, en kryddig köttfärsgryta populär i Costa Rica,
Nicaragua och övriga Latinamerika samt Kuba och Filipinnerna.


För 4 personer:

ca 600 gram Köttfärs
1 Gul Lök
2 Vitlöksklyftor
ca 50 gram Gröna Oliver (fyllda med piementos)
1 Grön Paprika
1 burk Krossade Tomater
1 dl Rött Vin
1 Chili eller t.ex. motsvarande mängd Sambal
1 msk Oregano
1 tsk Spiskummin
3 msk Russin
2 Buljongtärningar eller liknande

Olja
Salt & Peppar

Tillbehör:

Ris eller Gallo pinto
Guacamole
Gräddfil
Tortillas

1. Finhacka den gula och den vita löken samt chilin. Tärna den gröna paprikan.

2. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök, chili och paprika tills de mjuknar, lägg då i även köttfärsen och låt brynas.

3. När köttfärsen fått färg så slå över de krossade tomaterna samt vinet och krydda med oregano, spiskummin och buljong.

4. Låt puttra en stund innan du även tillsätter russin och avrunna oliver i grytan. Smaka av med salt och peppar.

5. Låt koka på medelvärme ungefär 1 timme.

Serveras förslagsvis med gallo pinto eller vanligt kokt ris, guacamole, gräddfil och varma tortillas.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com