Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

recept på pelmeni, ryska pastakuddar
Recept på pelmeni, pastakuddar liknande ravioli som kokas i buljong och serveras t.ex. med smetana och smält smör.
Populärt i länder som Ryssland, Vitryssland, Baltikum samt länderna i Centralasien.

För 4 personer:

ca 500 gram Köttfärs
1 msk Tomatpuré
1 Vitlöksklyfta
1 Gul Lök
4 dl Vetemjöl
3 Ägg
1 tsk Salt

Buljong
Olja

Servera med:

Smetana (får du inte tag på så droppa i citron i t.ex. lätt creme fraiche)
Smält Smör
Färsk Dill

1. Börja med att skala och finhacka vitlök och gul lök. Fräs tillsammans med oljan i en stekpanna tills de mjuknar, tillsätt då även köttfärsen.

2. När köttfärsen fått färg, slå över någon deciliter vatten, tillsätt tomatpurén och smaksätt med salt och peppar.

3. Blanda mjöl, ägg och 1 tsk salt till en fast deg som inte kladdar, kavla den tunnt eller använd pastamaskin. Stansa ut bitar stora som en tomatskiva.
Tag lite av köttfärsfyllningen och klicka i mitten, vik sedan ihop till samma form som en raviolli eller tortellini.

4. Koka i vatten med salt, buljong och olja tills de flyter upp, och ungefär 3-4 minuter till efter det, dvs totalt ca 5-6.

Strö över lite extra salt om det behövs och servera med finhackad dill, smetana och smält smör. Alternativt är t.ex. ketchup, vinäger, senap eller pepparrot vanligt förekommande tillbehör.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com