Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Paneng gai


Recept på Paneng gai, panang, panaeng, penang.
Gryta med kokosmjölk, kyckling och curry med smak av Asien, Thailand och Malaysia.

För 4 personer:

2-3 kycklingfiléer
1/2 purjolök eller motsvarande mängd salladslök
2 stjälkar Citrongräs
3 tsk röd Currypasta
ca 2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
Ev. 1 tsk Socker (gärna råsocker)
Ev. färsk eller torkad Chili för mer hetta

Olja (gärna jordnötsolja)
Ris

1. Putsa och skiva kycklingen i relativt små bitar. Skär hälften av salladslöken i 2 cm långa bitar, skiva resten fint. Krossa eller banka ut citrongräset, då det på så sätt avger mer smak.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingen tills den fått aningen färg (detta moment kan hoppas över och kycklingen kan tillsättas direkt i såsen om man vill).
Koka ris.

3. Tillsätt i kycklingfräset den finhackade salladslöken, spara de större bitarna till senare. När löken mjuknat slå över kokosmjölken, späd eventuellt med lite vatten om det blir för tjockt. Tillsätt även currypasta, fisksås, citrongräs, det eventuella sockret samt extra chili om så önskas. Smaka av och tillsätt mer om något saknas.

4. Låt puttra i ungefär 10-15 minuter, när någon minut återstår så lägg i den resterande salladslöken. Servera med riset och något gott att dricka, kanske en Singha, (1452) på systembolaget.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com