Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Oxfilépasta


Recept på Oxfilépasta, Fläskfilépasta. Biffpasta.

För 4 personer:

3-400 gram ox eller fläskfilé
3-4 Schalottenlökar
3 dl Matlagningsgrädde
1 tsk fransk Senap
1-2 Vitlöksklyftor
1 Röd paprika
2 msk Kalvfond eller motsvarande mängd buljong
1 paket pasta, t.ex. Penne eller Pappardelle

Parmesan
Smör
Rödvin
Salt & peppar
Persilja

1. Strimla köttet och paprikan. Finhacka den gula och vita löken. Koka pastan.

2. Fräs kött, paprika och lök tillsammans med smör i en stekpanna. När löken är genomskinlig
slå på grädden och tillsätt fond/buljong samt senap.

3. Låt såsen puttra och tillsätt vinet. Finhacka persiljan.

4. Häll av pastan och blanda ner i såsen tillsammans med någon matsked av kokvattnet, strö över persilja, salt och peppar. Toppa
med parmesanen. Servera med ett glas vin och bröd, gärna vitlöksbaguette eller liknande.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc oxfilepasta"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com