Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Örtkyckling med Basilikaolja


Recept på örtkyckling med basilikaolja och ruccola.

För 4 personer:

ca 4 kycklingfiléer
Ruccolasallad
Salt&Peppar

Smör
Olivolja

Rostad Potatis

Örtmarinad:

2 vitlöksklyftor
1 tsk dragon
2 tsk färsk basilika
1 tsk rosmarin
Peppar
Olivolja

Basilikaolja:

1 Kruka färsk basilika
1 Vitlöksklyfta
ca 2 dl Olivolja

Salt&Peppar

1. Mortla ingredienserna till örtmarinaden tills det blir en kryddig röra, fyll upp morteln
med olivolja och häll över tillsammans kycklingen i t.ex. en skål. Blanda runt ordentligt
och låt stå en stund.

2. Efter att ha marinerat en stund, stek kycklingen i smör och olivolja i en stekpanna.
Om du samtidigt gör t.ex. rostad potatis så kan du efter att ha brynt kycklingen
runt om låta den gå färdigt i ca en kvart tillsammans med potatisen i ugnen.
Salta och peppra kycklingen.

3. Mixa basilikan och vitlöksklyftan i en skål eller bunke med stavmixer medans du häller
på en smal stråle olivolja. Salta & Peppra ordentligt.

4. Servera kycklingen på en bädd av ruccola, med den rostade potatisen och basilikaoljan.
Gott till är baguette, gärna rustik sådan.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc örtkyckling"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com