Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Okonomiyaki recept, japansk pizza med sitt ursprung i Hiroshima
Recept på okonomiyaki, även känt som japansk pizza. En blandning av omelette och
pizza med ursprungsland Japan. Kycklingen i receptet kan ändras mot t.ex. skaldjur eller fläskkött. Lägg även till andra grönsaker om du vill.


För 4 personer:

1/2 huvud Vitkål
1 Gul Lök
1-2 msk inlagd Ingefära
2 Vitlöksklyftor
1 grillad Kyckling

5 dl Vetemjöl
5 dl Vatten
4 Ägg


Hemmagjord okonomiyakisås (använd gärna färdigköpt från t.ex. asiatisk livsmedelsaffär)


3 tsk stark osötad Senap
3 msk Ketchup
3 msk Worcestersås
1/4 tsk Socker

Tillbehör:

Majonnäs
Nori
Bonitoflingor

1. Blanda mjölet och vattnet i en bunke, rör om och blanda även i äggen.

2. Strimla kålen fint, skiva löken samt finhacka vitlöken och ingefäran. Rensa kycklingen och tärna köttet. Blanda ihop detta med smeten ordentligt.

3. Hetta upp olja i en stekpanna till medelvärme, Lägg på en klick av smeten och jämna ut den med exempelvis en stekspade, lägg på ett lock och grädda i 4-5 minuter. Vänd sedan Okonomiyakin och grädda ytterligare 4-5 sidor under lock på andra sidan.

4. Blanda sås-ingredienserna i en skål. När okonomiyakin börjar bli färdig så bred ut såsen över pizzan, ringla även över majonnäs samt strö över bonitoflingor och nori (de två sistnämnda kan uteslutas.)

Servera genast, gärna med en kall japansk öl.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com