Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Mutter Paneer


Recept på mutter paneer masala. Recept med sitt ursprung i Indien och Punjab.
Paner, ponir, panir, indisk ost som du tillagar i en mustig gryta.

För 4 personer:

1 liter Mjölk (med hög fetthalt)
1/2 pressad citron eller 1 lime

125 gram Ärtor
1 Lök, finhackad
2 dl Matlagningsyoghurt
2 Tomater, hackade
1 Vitlöksklyfta, finhackad
3 tsk Garam masala
1 tsk Spiskummin
1/2 tsk Koriander (kan uteslutas)

Olja, eller ghee
Salt
Basmatiris
Naan eller Chapati
Raita

1. Koka upp mjölken under omrörning, när den kokar tillsätt den pressade citronen. Fortsätt koka under omrörning i ca 2 minuter tills all mjölk klumpat ihop sig.

2. Sila genom en muslinduk eller en ren kökshandduk pressa ur all vätska. Lägg en vikt över duken med osten i, och håll pressat mellan 30-60 minuter.

3. När osten stelnat, så skär den i kuber. Hetta upp olja i en gryta och tillsätt vitlöken, löken, spiskummin och garam masala. Fräs tills löken mjuknar.

4. Rör ner tomaterna i löken, när även dessa mjuknat så tillsätt yoghurten och ärtorna, salta. Låt puttra på svag värme i ungefär 30 minuter.

5. När de 30 minuterna börjar ta slut, hetta upp olja i en stekpanna och stek paneerkuberna gyllenbruna, rör sedan ner dessa i grytan och servera med ris, raita, sallad och naan-bröd eller chapatis. Smaklig måltid!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com