Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Mosselen in witte wijn Recept på musslor i vitt vin, mosselen in witte wijn från Belgien. Skaldjur.
Receptet kommer från flandern.se

2 l blåmusslor (2.250 kg)
2 finhackade lökar
2 finhackade scharlottenlökar
1 tsk finhackad perslija
1 tsk finhackad selleri
2,5 dl torrt vitt vin
25 g smör
svartpeppar
1 citron
1 äggula
1 tsk smör
1 tsk mjöl

1. Skrapa och rensa bort smuts från skalet på musslorna. Ta bort alla musslor som är i sönder eller är öppna. Skölj dem flera gånger i nytt vatten.

2. Fräs upp smöret tillsammans med löken, scharlottenlöken, persilja och sellerien i en djup panna eller gryta. Tillsätt vinet och peppar. Koka upp innehållet och låt det sjuda i ca 5 minuter. Lägg i musslorna, lägg på locket och låt koka på medelvärme tills alla musslorna har öppnat sig.

3. Under tiden musslorna kokar, förbered såsen med att blanda smör och mjöl i en skål. Tillsätt saften av 1 citron och äggula.

4. När musslorna har öppnat sig, häll över dem i en djup terrin. Häll tillbaka vätskan som musslorna kokat i tillbaka i pannan och låt den sjuda på svag värme. Tillsätt såsen i vätskan medan du rör hela tiden. Den får inte koka. Häll såsen över musslorna och servera direkt tillsammans med pommes frites.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com