Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Muffuletta Sandwich


Recept på Muffuletta sandwich. Smörgås-recept från Usa med
sitt ursprung i Italien - på Sicilien och sedan utvecklat i New Orleans av italienska immigranter.

För 4 personer:

1 stort runt bröd av italiensk typ (alla ska dela på samma, så köp något rejält)
ca 8 skivor Salami, helst felino, napoli eller milano
ca 4-6 skivor lufttorkad skinka, t.ex. prosciutto eller serrano
4-6 skivor mild Ost, t.ex. gouda, provolone, gruyere
125 gram Mozzarella, skivad
1 Tomat, skivad

ca 1 dl blandade oliver, köp gärna marinerade i affären
1 msk färsk Persilja
1 msk färsk Basilika
Svartpeppar

Olivolja

1. Dela hela brödet på längden, gröp ur lite bröd ur locket. Kärna ur och grovhacka oliverna, blanda med olivoljan, persiljan och basilikan.

2. täck underdelen av brödet med salami, skinka, skivad ost, skivad mozzarella, skivad tomat och sedan de grovhackade oliverna, peppra. Häll den olja från oliverna som blir över på locket och kläm ihop. Tyng om möjligt ner smörgåsen så mycket det går i ungefär 30 minuter (men gärna en hel natt). Skär sedan "pizzabitar" av brödet och servera.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com