Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Wrap med mexikanskt ris och bönsalsa

Recept på Mexikansk Wrap, Wrap med köttfärs, ris och grönsaker, inspirerat av Mexiko och Usa.

För 4 personer:

ca 600 gram Köttfärs
1 grön Paprika
1 gul Lök
1 Tomat
1/2 dl färsk Koriander
1 paket Tacokryddmix
ca 4 dl kokt Ris
4-8 Wraps

Olja
Spiskummin
Riven ost (gärna cheddar eller liknande)
Gräddfil
Salt & Peppar

1. Börja med att dela tomaten i klyftor, skär ut det blöta tomatköttet. Tärna paprikan och strimla det av tomaten som blir kvar. Skala och skiva även den gula löken.

2. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och tillsätt ganska rejält med olja, när det blivit varmt, lägg i lök, hälften av den tärnade paprikan och alla tomatstrimlorna. Stek utan att något tar färg. När löken är mjuk så tillsätt riset, krydda med spiskummin samt salt och peppar. Håll varmt.

3. Hetta upp ytterliggare en panna och stek köttfärsen tillsammans med tacokryddan, tillsätt även ungefär 1 dl Vatten och låt koka in, Lägg sedan i den resterande paprikan och låt bli mjuk.

4. Finhacka koriandern och rör ner i riset, servera sedan wrapsen fyllda med köttfärsröra, gräddfil och ost. Servera riset och eventuellt även guacamole vid sidan om på tallriken. Ett gott tillbehör är även bönsalsa.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com