Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Marshmallow Muffins


Recept på marshmallow muffins.

Kladdiga muffins med marshmallowglasyr
Ca 9 stora eller 12 små muffins

Muffins:
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Glasyr:
Ca 18 marshmallows, helst vita
½ msk mjölk
1 äggvita
1 msk socker
ev. riven choklad till garnering

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till drygt hälften och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

2. Smält marshmallowsen i en kastrull tillsammans med mjölken på svag värme. Rör om då och då så att det inte bränner fast. När allt smält, stäng av plattan och låt smeten stå kvar på eftervärmen. Kyls den ner blir den seg. Vispa sedan äggvitan till skum, och tillsätt sockret. Fortsätt vispa tills smeten har fått en tjockare konsistens och bunken går att vända uppochner. Blanda smeten med den smälta marshmallowsen, och låt den vila en liten stund. Bred sedan ut smeten på de kalla muffinsarna. Eventuellt kan du riva lite choklad över muffinsarna som garnering.

Recept i samarbete med Kobolt.net

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com