Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Marockansk auberginesallad

Recept på marockansk auberginesallad. Sallad med aubergine från Marocko.

För 4 personer:

2 Auberginer
1-2 vitlöksklyftor
1 Röda paprika

Persilja
Olivolja
Salt & Peppar

1. Dela auberginen, skala och finhacka vitlöken. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Pensla köttsidan på auberginen med olja och gnid in med vitlök. Salta och peppra.

3. Låt gå i ugnen i ungefär 15 minuter tills auberginen är gyllenbrun. Låt sedan svalna.

4. Grilla sedan paprikan på hög värme i ugnen tills skalet blivit svart. När de är färdiga
lägg paprikorna i kallt vatten och dra av skalet.

5. Strimla paprikan och gröp ur aubergineköttet. Blanda slutligen auberginen och paprikan,
salta och peppra, samt strö över lite finhacka persilja.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc aubergine"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com