Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Mansaf


Recept på mansaf. Mansaf recept, nationalrätten i Jordanien. Förekommer även i t.ex.
Iran, Libanon och övriga Mellanöstern. Chicken mansaf.

För 4 personer:

2-3 Kycklingfiléer (egentligen skall det vara lammkött, så använd det om du önskar)
ca 3 dl Matlagningsyoghurt
1 dl Mandlar
1 dl Sultanrussin
1 gul Lök
1 Vitlöksklyfta
1 msk Spiskummin
2 tsk Cayennepeppar (kan uteslutas eller minskas/ökas efter smak)

Smör
Ris
Arabiskt tunnbröd (khubz, lavash)
Salt

1. Finhacka den gula och den vita löken, putsa kycklingfilén fri från hinnor och annat otäckt, skär sedan i halvstora kuber.

2. Stek kycklingen i smör, när den fått lite färg, tillsätt löksorterna och pudra över spiskumminen och eventuellt cayennepepparn.

3. När allt stekt ihop någon minut, tillsätt yoghurten och sänk värmen. Låt sedan puttra på svag värme tills kycklingen är genomstekt. Rosta mandlarna.

4. Värm bröden och servera toppat med kokt ris samt mansafen toppad med rostade mandlar och sultanrussin. Smaklig måltid!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com