Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Manicotti recept, amerikansk italiensk gratinerad pasta
Recept på manicotti eller manicott. En klassisk rätt med
gratinerade pastarör fyllda med ricotta. Ursprung Usa med inspiration av Italien.


För 4 personer:

500 gram Ricotta
1 paket Canneloni
1 paket Mozzarella

Tomatsås:

6 Tomater
2 Vitlöksklyftor
1 Gul Lök
1/2 dl Vispgrädde
2 msk Oregano
1 msk Basilika
1 tsk Socker

Salt & Peppar
Olivolja

1. Hacka tomaterna, löken och vitlöken. Fräs löksorterna i olivolja tills de mjuknar, tillsätt sedan tomaterna, kryddor, socker, grädde och eventuellt en skvätt vatten.

2. Låt såsen koka i ungefär 40 minuter på medelvärme, tag sedan av värmen och stavmixa om du önskar.

3. Salta ricottan en aning och fyll sedan pastarullarna med den. Lägg rullarna i en form och slå över tomatsåsen så den täcker rullarna helt. Toppa med riven mozzarella.

4. Låt stå i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter.

Servera med ett glas vin och en god sallad.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com