Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Mafé
Recept på mafé, maffe eller maafe. Väst-afrikanskt kött i jordnötssås.
Populär rätt i väst-afrika och länder som Senegal, Gambia, Mali och Elfenbenskusten.


För 4 personer:

1 gul Lök
2-3 Vitlöksklyftor
1/2-1 msk riven Ingefära
ca 600 gram Nötkött (Skuret i kuber)
1,5 msk Tomatpuré
3-4 dl färska Tomater
Salt & Peppar

ca 3-4 dl Buljong
2 dl Jordnötssmör

Olja

1. Hetta upp oljan till medelvärme i en stor gryta. Finhacka den vita och den gula löken och tillsätt i den heta oljan tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt då ingefäran.

2. När ingefäran stekt med i någon minut så tillsätt nötköttet, vilket skall brynas. När köttet börjar få färg, rör i tomaterna och tomatpurén. Koka upp det hela och sänk sedan värmen till medel. Koka ner såsen en aning innan du tillsätter buljongen (eller motsvarande mängd vatten). Rör även ner jordnötssmöret samt krydda och låt puttra i ungefär 40 minuter eller tills köttet är mört.

3. Servera med ris eller couscous.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com