Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Lyxig bearnaise
Recept på reducerad lite lyxigare bearnaisesås, vilket gör såsen mycket smakrik och god.
Sås med sitt ursprung i Frankrike.

För 1 sats sås:

4 Äggulor
250 gram Smör
3 msk Dragon, torkad eller färsk
1 tsk Vitvinsvinäger
1 Schalottenlök
1/2 dl Vatten

1. Separera äggulorna från äggen och lägg i en skål i rumstemperatur.

2. Finhacka schalottenlöken och fräs på svag värme i lite smör, när den blivit genomskinlig, tillsätt dragonen och låt fräsa med någon minut.

3. Tillsätt vinägern och vattnet, låt detta reduceras tills nästan all vätska försvunnit. Låt detta kallna och vispa sedan ihop med äggulorna i en kastrull. Smält smöret.

4. Fyll t.ex. en stekpanna eller liknande med vatten, låt detta puttra upp. Tillsätt sedan smöret (vilket skall ha ungefär samma värme som äggen) i små omgångar ner i äggblandningen, vispa hela tiden. Kastrullen med äggblandningen skall under smörtillsättningen vara i vattnet, men akta så det inte blir för varmt då såsen kan skära sig.

5. När allt smör blandats med äggblandningen så skall du ha en tjock fin bearnaisesås som med fördel serveras till grillat kött eller liknande. Smaklig måltid.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com