Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Lasagne


Recept på Lasagne. Klassisk pastagratäng eller gratinerad pastarätt från Italien.

För 4 personer:

Köttfärssåsen

500 gram köttfärs
2 Gula lökar
4 Vitlöksklyftor
1 Burk krossade tomater
2-3 Kyckling eller köttbuljong tärningar
0.5 dl Rött vin
2 msk Olivolja
Oregano
Rosmarin

Bechamelsåsen

3 dl Mjölk
1-1½ msk Vetemjöl
1-2 msk Grädde eller creme fraiche
1 Buljongtärning
Peppar
Muskotnöt

Lasagneplattor
Riven lagrad ost, gärna cheddar

1. Finhacka den gula och den vita löken. Stek den i olivoljan i en stekpanna eller gryta,
när den börjar bli genomskinlig, häll i köttfärsen i pannan. Stek tills köttfärsen fått färg.

2. Sätt på ugnen på 200 grader. Häll sedan i matlagningsvin, krossade tomater, buljong
och örtkryddorna. Låt puttra i minst 10 minuter, gärna längre. Riv osten.

3. Vispa ner vetemjölet i mjölken medan den är kall, koka sedan upp och tillsätt buljong,
peppar och en näve riven ost. Låt sedan puttra tills mjölsmaken har försvunnit.

4. Smörj eller olja en form, placera sedan ut lasagneplattor, köttfärssås och bechamelsås
i 2 lager, häll även den rivna osten över varje lager, toppa med ännu mer. Strö över lite
oregano och rosmarin och grädda i ugnen på 200 grader i ungefär 1 timme.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com