Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Langos


Recept på Langos, potatisdeg som friteras. Ursprungligen från Ungern.

För 4 personer:

1 Kokt potatis
3,5 dl Vatten
1 tsk Salt
1/3 paket Jäst
7,5 dl Vetemjöl
1 krm Kummin

1. Mosa potatisen och blanda mjöl och vatten (skall vara fingervarmt- ca 37 grader). I vattnet skall jästen smulas ner, rör om tills jästen löst upp sig.

2. Knåda sedan ihop degen och låt jäsa under bakduk 1 timme.

3. Kavla ut degen i omgångar, varje langos ska ungefär ha storleken av ett tefat.

4. Fritera sedan på 190 grader 2 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.

Servera som originalet med gräddfil eller creme fraiche samt finhackad rödlök, svart eller röd kaviar och vitlökssmör.

Alternativ är t.ex. köttfärs som du steker med vitlök, kummin, salt och peppar. Eller varför inte en langos med grädde och sylt. Det är upp till dig!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com