Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Lammstek


Lammstek, stek av lamm recept med influenser av påsk

För 4 personer:
1 lammstek på ungefär 1,5 kg
ca 7-8 vitlöksklyftor
2 msk Rosmarin

Salt & Peppar
Olivolja

1. Börja med att skala samt finhacka 3-4 av vitlöksklyftorna, blanda dem sedan med oljan samt rosmarin och peppar. Skär små fickor i steken och tryck där in små vitlöksskivor, lägg sedan köttet i marinad i olje och vitlöksblandningen minst några timmar och gärna över en hel natt.

2. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Tag sedan fram köttet och låt stå i rumstemperatur en stund. När ugnen är varm så sätt in steken och låt stå i ca 1,5 till 2 timmar. När steken uppnått önskad stekgrad (runt 60-70 grader brukar vara lagom) så ta ut och låt vila. Salta och servera sedan med t.ex. potatisgratäng, potatissallad eller på ett buffébord.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com