Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Lahma Bi Ajeen , Pizza från mellanöstern


Recept på pizza från mellanöstern, en arabisk variant av pizza från mellanöstern,
Iran, Libanon, Turkiet. Lahma Bi Ajeen, lahmadjon

För 4 personer:

ca 500 gram Köttfärs (gärna lammfärs)
1/2 burk Krossade tomater
ca 1 msk Kummin
ca 1/2 tsk Sambal oelek, eller liknande chili
1 msk Paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1-2 röda Lökar

1/2 Citron
1 dl färsk Persilja
Olivolja
Salt & Peppar

1 sats pizzadeg alt 8 tortillabröd

1. Börja med att finhacka både vitlöken och rödlöken. Mal kumminen i en mortel, eller krossa så gott det går på annat sätt.

2. Stek löken tillsammans med några matskedar olja i en stekpanna, när löken blivit genomskinlig utan att få färg, tillsätt köttfärsen.

3. När köttfärsen i sin tur fått färg och inte längre är rosa, tillsätt tomaterna, paprikapulvret, chilin och kumminen. Låt koka ihop, avsluta med
salt och peppar efter smak. Sätt ugnen på 200 grader.

4. bred ut köttfärsröran på antingen pizzadegen eller tortillabröden, grädda dem i ungefär 8 minuter. Blanda ihop en liten sallad av fintfint strimlad lök, samt en skvätt citronsaft och hälften av den färska persiljan. När "pizzorna" är klara så toppa dem med löksallad och resten av persiljan. Servera!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com