Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Kyckling Sandwich


Recept på kyckling sandwich. Smörgås med panerad kyckling, sallad och honungs och senapsmajonnäs.
Inspirerat av Usa och england / Storbritannien och kedjor som t.ex. kentucky fried chicken.

För 4 personer:

4 kycklingfiléer
ca 100 gram Ruccola eller annan sallad (även isberg går bra)
1 Rödlök
4 Ciabattas eller mini-baguetter i nödfall
1 Tomat
2 Ägg
Ströbröd

ca 4 msk Majonnäs
2 msk Acaciahonung
1 msk Dijonsenap

Salt & Peppar
Smör
Olja

1. Börja med att ev. putsa och rensa filéerna, skär eventuellt av lösa delar så de blir lättare att panera och steka. Knäck ägget över en tallrik och häll ut ströbrödet på en annan där du blandar med salt och peppar.

2. Vänd kycklingen först i ägget, och sedan i det kryddade ströbrödet. Heta upp oljan och smör i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelvärme tills de är genomstekta. Var försiktig med värmen då ströbrödet lätt bränns, tillsätt ev. mer fett under stekningen.

3. Blanda ihop majonnäsen, honungen och senapen, smaka av och tillsätt eventuellt mer honung eller senap efter smak. Skär tomater och lök i skivor, dela bröden.

4. Bottna varje bröd med majonnäs-blandningen, lägg sedan på sallad, tomat, lök och tillsist den panerade kycklingfilén.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com