Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Köttfärslimpa


Recept på köttfärslimpa. Husmanskost från Sverige.

För 4 personer:

800 gram Köttfärs
1 paket Bacon
3 msk Ströbröd
1 gul Lök
8 Katrinplommon
1 Ägg
3 kycklingbuljongtärningar
Smör

1. Börja med att blötlägga och sedan koka de åtta katrinplommonen mjuka. Finhacka sedan den gula löken.

2. Tag en tredjedel av baconpaketet och strimla fint samt stek knapriga i en stekpanna. Stek även löken och blanda slutligen ihop stekt bacon, lök och plommon till en röra (ska bli fyllningen)

3. Smält buljongen i lite vatten i en panna eller kastrull, tillsätt de tre matskedarna ströbröd tills de blivit en "pasta".

4. Blanda pastan med köttfärsen samt salt och peppar. Smörj en form och lägg i hälften av köttfärssmeten.

5. Gör en skåra i mitten av köttfärsen och lägg där i katrinplommonfyllningen. Täck med resten av köttfärsen, tryck till den ordentligt och picka även små lufthål med en kniv i "locket" av köttfärslimpan.

6. Kör i ugnen på 200 grader i ungefär 45-50 minuter. Servera med t.ex. sockerärtor, svampsås, gelé och klyftpotatis.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com