Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Kofta


Recept på kofta, ett slags köttbullar härstammande från Mughlai köket som är populärt
i Indien och Pakistan, Kofta är även en vanlig rätt i Bangladesh.

För 4 personer:

Koftas:

ca 750 gram Köttfärs (lamm enligt originalet, men även nöt eller fläskfärs duger)
1 liten Gul Lök
1 grön Chili
1 tsk Koriander
2 tsk Spiskummin
1 msk Garam Masala
1 tsk Gurkmeja
1/2 tsk Kanel
1 Ägg

Salt & Peppar
Smör och olja till stekning

Såsen:

1 burk Krossade Tomater
1 gul Lök
1 dl Yoghurt
2 msk Garam Masala
2 tsk Koriander
1 msk Spiskummin

Salt
Olja

1. Börja med att finhacka chilin och den ena gula löken, spara hälften av chilin till såsen. Blanda köttfärs med chilin, kryddorna och ägget, salta ganska ordentligt och rulla sedan ganska stora köttbullar. Stek köttbullarna i ghee eller smör blandat med olja tills de är gyllenbruna på ytan, tag då av dem från värmen.

2. Hacka upp löken för såsen fint, fräs sedan i lite olja tills den mjuknat, häll då över tomaterna, eventuellt en aning vatten samt yoghurt, kryddor och salt efter smak. Låt puttra tills såsen tjockat en aning, ca 15 minuter, tillsätt då köttbullarna och låt koka ytterligare 10 minuter. Servera med ris, mintsås, sallad och förslagsvis naan.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com