Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Kobebiff med smörslungade grönsaker


Recept på Kobebiff, Delikatess med wagyu-kött från Japan.

För 4 personer:

ca 500 gram Kobebiff, (eller så mycket du har råd med, går att ersätta med annat nötkött ex. oxfilé)
ca 150 gram Haricotverts
50 gram Minimorötter
50 gram Smör
4 dl Majs
50-100 gram blandad sallad

Salt & Peppar
Olja till stekning

1. Börja med att ta fram biffarna i rumstemperatur en stund innan stekning, så inte köttet är iskallt i pannan.

2. Skala morötterna om det behövs, koka dem sedan i osaltat vatten tills de är mjuka. Smält sedan smöret och blanda där ner majs och morötter. Krydda med peppar och salt.

3. Ångkoka haricotvertsen (enklast med metalldurkslag i kastrull) tills de är mjuka, men fortfarande krispiga. Lägg på en liten klick smör och strö över flingsalt.

4. Hetta upp en stek eller grillpanna och häll i olja samt smör. När den är ordentligt het så lägg i biffarna, stek några minuter på varje sida så du får ett snyggt grillmönster, salta och peppra. Lägg sedan upp en salladsbädd på varje tallrik, toppa med haricotverts samt köttet, servera gärna majsen och morötterna separat.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com