Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Khubz


Recept på khubz, khobz vilket på arabiska betyder bröd. Platt-bröd från mellanöstern / Afrika. Mycket vanligt
förekommande i länder som Marocko, Jemen, Kuwait, Bahrain, Saudiarabien, Oman, Qatar, Jordanien och Förenade arabemiraten.

För 4 personer:

25 gram Jäst
5-6 dl Vetemjöl (tills du får en slät deg som inte kladdar)
ca 3 dl Vatten
1 msk Olja
1 tsk Salt
1 tsk Socker

1. Värm vatten till 37 grader, smula i jästen och rör tills den löser sig.

2. Blanda i oljan, saltet, sockret och hälften av mjölet, blanda till en smet och tillsätt sedan i omgångar resten av mjölet tills det är en slät deg.

3. Lät jäsa i 15 minuter, baka sedan ut runda platta bröd lagom för att steka i stekpanna, låt sedan jäsa ytterligare 15 minuter.

4. Hetta upp en stekpanna utan fett, stek sedan bröden tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Serveras som tillbehör till de flesta rätter med sitt ursprung i mellanöstern.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com