Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Kanelbullar


Recept på kanelbullar, bullar, vetebröd.

Kanelbullar ca 32 st

50 gr jäst
1/2 l mjölk (standard)
100 gr smör
1/2 tsk salt
1 dl socker
2 tsk stött kardemumma
ca 1 1/2 l vetemjöl special

1 msk vaniljsocker

Fyllning
100 gr smör, rumstempererat
1 1/2 dl socker
2 msk mald kanel
1 dl sötmandlar, malda
5 st bittermandlar, malda

1. Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med 1 dl av mjölken.

2. Smält smöret, häll på 4 dl mjölk och ljumma den. Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, kardemumma och 1 liter av mjölet. Tillsätt resten av mjölet i omgångar.

3. Arbeta degen seg, smidig och blank. Låt jäsa till sin dubbla storlek i ungefär 40 minuter. Blanda ihop fyllningen. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Arbeta först degen i bunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.

5. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop till en rulltårta. Skär 16 bitar och lägg varje bit i en pappform. Täck plåten med en bakduk och låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8-9 minuter. Låt svalna under bakduk.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc kanelbullar"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com