Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Julskinka
Recept på julskinka, skinka med smak av jul,

1 Julskinka på 3-4 kg
1 Ägg
4 msk Senap
4 msk Ströbröd
3 msk Socker

1. Även om det står annorlunda på förpackningen kan man blötlägga skinkan i kallt vatten ungefär en timme. Torka sedan av den ordentligt och markera var termometern skall sitta.

2. Svep in skinkan i folie till ett tätt paket och tryck in termometern. Placera skinkan på ett ugnssäkert fat. Ugnsbaka i 175 grader ungefär 1 timme per kg skinka tills termometern visar 75 grader.

3. Öka värmen i ugnen till 250 grader. Skär av svålen på skinkan och putsa bort överflödigt fett.

4. Rör samman äggulor, senap och socker. Bred på detta på skinkan, strö sedan över ströbrödet. Griljera i 250° ugnsvärme i ca 15 min eller tills skinkan har fått fin färg. Akta så att inte grilljeringen bränner!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com