Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Jordnötspanerad kyckling med nudelsallad


Recept på jordnötspanerad kyckling med nudelsallad. Kyckling panerad
i jordnötter tllsammans med sallad med nudlar och thailändsk dressing.

För 4 personer:

4 Kycklingfiléer
ca 5 dl Jordnötter
2-3 msk Spiskummin
1/2 dl Persilja
1/4 tsk Kanel
1 Ägg
Några dl Vetemjöl

Äggnudlar för 4 personer (gärna blue dragons)
1 Morot
2 Salladslökar
1 Paket sockerärtor

4-5 msk Fisksås
2 Limefrukter
1/2 finhackad chili
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk Honung

1. Börja med dressingen, finhacka vitlök och chili, blanda sedan med pressad lime och fisksås,
glöm inte att kontinuerligt provsmaka dig fram! Tillsätt även honungen.

2. Koka nudlarna, när det återstår en minut så tillsätt strimlad (väldigt fint) morot och sockerärtorna i kokvattnet.

3. Blanda samman nudlar, sockerärtor, skivad lök och morötterna, låt svalna. Häll slutligen över dressingen plus flingsalt och peppar.

4. Mal jordnötter, spiskummin, kanel, flingsalt och persilja i en matberedare eller liknande. Det ska få konsistensen av ströbröd.

5. Panera kycklingen i först mjöl, sedan ägg och slutligen jordnötsblandningen.

6. Stek i smör och olja första på hög värme, och sedan ganska mycket lägre för att få yta, men undvika att kycklingen sedan bränns.

Servera sedan nudelsalladen ljummen tillsammans med den nystekta jordnötskycklingen!

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com