Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Jerk chicken


Recept på jerk chicken, jerked chicken. Recept med kyckling i jerkmarinad
med ursprung på Jamaica i Karibien / Västindien.

För 4 personer:

1 hel Kyckling, ca 1.25 kg (eller valfria kycklingdelar av ungefär samma mängd)
ca 1 halv flaska Worcestersås
2 Silverlökar alternativt gula lökar
1 dl Gräslök eller i nödfall purjolök
1 msk Rödvinsvinäger
3 tsk Kanel
ca 2 Vitlöksklyftor
2 tsk Timjan
1 msk mörk Rom
1/2 pressad Lime
1 urkärnad chilifrukt (gärna scotch bonnet pepper, men se upp då den är stark!)

Salt & Peppar
Jerksås

1. Hacka de olika löksorterna relativt grovt, blanda samman med vinäger, worcestersås, kanel, timjan, rom, lime samt finhackad urkärnad chili.

2. Stycka kycklingen eller använd färdigstyckade produkter. Blanda med marinaden och lägg i en plastpåse, marinera över minst en natt. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Lägg kycklingen på ett galler med en plåt med ganska ordentligt med vatten under, grilla i ungefär 45-50 minuter, ös med marinaden ungefär 4 gånger under tillagningen.

4. När kycklingen är klar så spara allt som droppat ner på plåten under och använd som bas i såsen.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com