Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Järpar

Recept på järpar, svenska färsbiffar med bacon och svamp.

För 4 personer:

700 gram Köttfärs
2 Ägg
1 dl Creme fraiche
1 gul Lök
1 msk Torkad svamp
2 msk Rårörda lingon
150 gram ostronskivling eller annan svamp
1 burk Keso

Salt & peppar
ca 2 paket Bacon

Olja
Rosmarin
Persilja

1. Finhacka den gula löken. Stek den sedan mjuk i olja.

2. Blanda köttfärsen med ägg, creme fraiche, hälften av löken och smulad svamp. Rör även ner
lingonen, avsluta med att salta och peppra.

3. Forma 12 järpar med hjälp av en sked. Snurra en baconskiva runt varje järpe och stek
runtom i en stekpanna. När de fått färg runtom, stek färdigt i stekpannan eller i ugnen.

4. Hacka ostronskivlingen och stek den med resten av lökfräset. När all vätska försvunnit,
krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda svamp och keso i en bunke, servera tillsammans
med klyftpotatis eller potatismos med gräddsås.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc järpar"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com