Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Janssons Frestelse

Recept på Janssonsfrestelse, gratäng med smak av Jul.

För 4 Personer:

750 gram Potatis (fast!)
1 burk Ansjovisfiléer (75 gram)
1-2 gula lökar
3 dl Grädde
1 msk Ströbröd
3 msk Smör

1. Börja med att skala potatisen och löken, Strimla sedan potatisen och skiva löken.

2. Fräs löken i lite av smöret i en stekpanna tills den blir genomskinlig.

3. Lägg potatis i botten på en smord form ugnssäker form, varva sedan med lök och ansjovis. Lägg ytterliggare potatis på toppen.

4. Tillsätt ca hälften av grädden och ungefär 2 msk av ansjovisspadet över potatisblandningen. Strö över ströbrödet och klicka på resten av smöret.

5. Grädda i 200 grader, ungefär 40 minuter, tillsätt resten av grädden efter ungefär 20-25 minuter. Servera på julbordet!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com