Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Jacksonpotatis med andouille och guacamole
Recept på jacksonpotatis eller jackssonpotatis med andouille och guacamole.
Ostfyllda potatisar med kryddig korv och guacamole. Ursprungsländer Mexiko och Usa.

För 4 personer:

4 Bakpotatisar
1 Paket Bacon
1 Rödlök
4 msk Creme Fraiche
1/2 dl färsk finhackad Gräslök
3 dl Ost, gärna cheddar

Salt & Peppar
Persilja

4-8 Andouille (Kryddig korv, fungerar även med t.ex. chorizo)
1 sats Guacamole

1. Börja med att köra bakpotatisarna ungefär 1 timme på 250 grader.

2. ca 15 minuter innan potatisen är klar så riv osten, stek baconen knapriga och finhacka
rödlöken.

3. När potatisen är färdig tar du den ur ugnen, låt svalna en aning så den går att hantera,
dela sedan på mitten och gröp försiktigt ur innehållet så skalhalvorna förblir intakta.

4. Blanda potatisurgröpet tillsammans med baconen, 1 dl av osten, creme fraichen och den
hackade rödlöken samt gräslök. Fyll potatisskalen med lika mycket av röran, toppa med resten av osten
och gratinera sedan tills osten är gyllenbrun.

5. Medans potatisen går klart så kan du steka eller grilla korven samt förbereda guacamolen.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com