Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Injera

Recept på injera, ett slags bröd eller pannkaka som används för att äta olika grytor
vanligt i Etiopien och Eritrea, Afrika. Görs lokalt på teff, vilket är ett mjöl som mals av hirs.


ca 7 dl Vetemjöl
1 dl Kornmjöl
1 dl Majsmjöl
25 gram Jäst
Vatten

1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda samman alla mjölsorterna i en
skål. Blanda i jästblandningen lite åt gången samtidigt som du rör runt så alla klumpar försvinner.

2. Fortsätt knåda tills degen är fast. Låt sedan jäsa i 1-3 dygn beroende på hur syrligt du vill ha det.
Ju längre degen jäser desto surare.

3. Efter jäsningsperioden har degen tjocknat, ös bort eventuellt vatten som samlats i bunken.
Späd med varmt vatten och tillsätt 6-7 teskedar salt. Degen skall vara i konsistensen som en tjock pannkakssmet.

4. Blanda ordentligt och låt vila ytterligare ungefär en halvtimme. Är smeten för tjock späd med vatten, är den för tunn så rör ut mjöl i vatten och tillsätt.

5. Hetta upp en stor panna och grädda sedan injeran på ena sidan (helst under lock) tills injeran är fast,
Serveras med t.ex. diverse olika afrikanska köttgrytor.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com