Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Untitled Document


Recept på ingefärskyckling med nudelsallad. Sallad med nudlar, shitake och morot samt kyckling smaksatt med ingefära.
Inspirerat av asien och då särskilt sydostasien med länder som thailand, malaysia, indonesien och även japan.

För 4 personer:

ca 200 gram Nudlar
2 Morötter
3 Salladslökar
6-8 Shitakesvampar

2-3 Kycklingfiléer
1 Lime
2 Vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära

Dressing:

5 msk Olja
1/4 tsk Chili
1/4 tsk Socker
1/4 tsk Salt
1/4 tsk Soja

1. Börja med att skiva och eventuellt putsa kycklingen från senor och hinnor. Marinera sedan i t.ex. en skål eller plastpåse tillsammans med saften av en lime, den rivna ingefäran och två finhackade eller rivna vitlöksklyftor. Strimla salladslök och morötterna fint. Blanda ihop dressingen

2. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet, när det är ungefär en minut kvar, lägg i morötterna, häll sedan av vattnet.

3. Blanda nudlar, salladslök och morötter i en salladsskål. Slå över dressingen och låt den sugas upp av de varma nudlarna, blanda runt.

4. Stek eller grilla kycklingen tills den är helt genomstekt. Servera med nudelsalladen och t.ex. en kall öl. Smaklig måltid!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com