Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Huevos Rancheros


Recept på Huevos Rancheros, eller mexikanska lantägg. Hett och kryddigt frukost-recept med
sina anor i Mexiko och Sydamerika, också en populär del av tex-mex köket i Usa.

För 4 personer:

8-12 Ägg beroende på hunger
4 stora Tortilla-bröd
2 färska Tomater
1 liten gul Lök
1 Vitlöksklyfta
1/2 finhackad chilifrukt (eller t.ex. sambal alt något liknande)

Ev. lite färsk Persilja
Salt & Peppar
ca en msk Olja för stekning

1. Grovhacka tomaterna, den gula löken, chilin samt vitlöken. Mixa slätt i en mixer, matberedare eller vad som står till buds. Salta och peppra efter smak.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna, knäck i äggen försiktigt så inte gulan spricker, stek sedan på en sida tills de inte längre är rinniga. Låt stå på eftervärme i pannan så de håller sig varma.

3. Droppa i minimalt med olja i ännu en het stekpanna och låt tortillabrödet stekas en aning på varje sida (det skall inte bli knaprigt, men det ska få färg). Lägg upp bröden på varsin tallrik, toppa med äggen och salsasåsen.

Vill man så kan man servera den här rätten även med t.ex. riven cheddar, gräddfil, guacamole, nachochips eller frijoles Refritos vilket i princip är bönor stekta och mosade i baconfett.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com