Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Halloumisallad


Recept på halloumisallad, sallad inspirerad av Grekland, Cypern
och medelhavet med halloumiost, rödlök, tomater och sallad.

För 4 personer:

Salladsbladning för 4 personer (gärna blandade sorter som ruccola, spenat, lollo rosso, mache osv.)
1-2 Paket Halloumi (beroende på önskad ostmängd)
1 Rödlök
ca 16 Cocktailtomater

Salt & Peppar
Citron
Olivolja

1. Börja med att skölja salladen, skaka den sedan torr i salladsslunga eller i durkslag. Skiva löken fint, lägg gärna att mildas i ett glas vatten medan du gör det andra.

2. Dela tomaterna på hälften, lägg tillsammans med salladen i en skål. Pressa över någon matsked med citronsaft, en skvätt olivolja och salt samt peppar.

3. Hetta upp en stekpanna samt tillsätt olivolja, skiva sedan osten. När oljan blivit relativt het, tillsätt skivorna, peppra dem ordentligt och vänd när de blivit gyllenbruna.

4. Häll av vattnet och tillsätt den mildade löken i salladen, lägg upp på fat och toppa med skivorna med ost, serveras genast då osten har en tendens att bli lite "knakig" i konsistensen när den svalnar. Servera gärna med ett gott bröd och ett glas rött.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com