Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Fetaost omelette


Recept på grekisk omelette. Äggrätt med fetaost tomat,
oregano och lök, inspirerat av Grekland och medelhavet.

För 4 personer:

8-12 Ägg (beroende på hunger)
1-2 Tomater
1 Lök
1 Vitlöksklyfta
ca 100 gram Fetaost

Olivolja
Oregano
Cayennepeppar
Salt
Vatten

1. Börja med att kläcka äggen i en bunke, tillsätt ungefär två matskedar vatten. Vispa blandningen och tillsätt oregano, salt samt cayennepeppar.

2. Skiva tomaterna och löken relativt fint. Finhacka vitlöken samt tärna fetaosten.

3. Heta upp olja i en panna och stek löken (gul och vit) mjuk utan att den tar färg, när den blivit genomskinlig, fördela tomaterna och löken i pannan strategiskt som du vill att de skall hamna i omeletten.

4. Slå över äggsmeten, när den stelnat en aning så strö över fårosten och ytterliggare oregano, salt och cayenne. Låt stå och tillagas i ytterliggare 20-25 minuter, innan du serverar så skaka omeletten i pannan och se så den släpper i botten och är åtminstone hyffsat stelnad på ytan. Servera gärna med sallad och bröd.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com