Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Gratinerad endive Recept på gratinerad envide, gegratineert witloof, från Belgien.
Receptet kommer från flandern.se


2 stycken endiver per person
skinka i skivor
smör
olivolja eller annan olja
mjöl
riven ost (parmesanost eller annan emmentaler ost)
salt
peppar

1. Välj endiver som inte har gröna bladkanter. Skär försiktigt av ändorna, så blanden inte faller isär, samt ½ cm av de översta bladen. Fräs endiven lätt i pannan, alla sidorna ska komma i kontakt med smöret. Stek på svag värme under lock tills endiven är mör (15-20 min.)

2. Ostsås: Rör mjölet i olja och låt det bli lätt brynt. Smaksätt med salt och peppar och rör tills blandningen är slät. Tillsätt riven ost och rör om tills osten är smält.

3. Linda varje endive med skinka och lägg i en eldfast form. Häll på såsen och sätt in den i ugnen i ca 20 minuter på 200°. Osttäcket ska vara gyllenbrunt!

Dekorera med hackad persilja, serveras varm.
Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com