Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Gnocchi


Recept på gnocchi, gnocci. Pasta gjord av potatisdeg, ursprungligen från Italien. Kan serveras som här med ruccolasås.

För 4 personer:

ca 1 kg Potatis
ca 2-3 dl Vetemjöl
1 Ägg
1/2 tsk riven Muskot

Såsförslag:

1 dl Olivolja
3 dl Ruccola
1 grovhackad Vitlöksklyfta

Ev. 1 tsk Timjan
Salt & Peppar
Olivolja
Parmesan
Smör

1. Koka potatisen mjuk, men inte mosig med skal på. Skala och pressa i potatispress alternativ finfördela på annat sätt. Blanda med ägget, muskot, timjan och salt och peppar.

2. Lägg ruccolan och vitlöken i en bunke, stavmixa sedan sönder medan du tillsätter olivolja tills det blivit en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka upp vatten, rulla ut degen till en lång korv, skär sedan av små bitar på ungefär 1-2 cm och lägg ner i det kokande vattnet, när de flyter upp är de klara.

4. Tag upp den kokta gnocchin och lägg på ett stort fat eller en tallrik, hetta sedan upp smör och olja i en panna, stek gnocchin försiktigt så det inte går sönder tills de är gyllenbruna på båda sidorna.

Servera med ruccolaoljan, färskriven parmesan och ett glas gott rött vin, strö även över lite ruccola om du så önskar. Gnocchin kan dock givetvis serveras med ostsås, köttfärssås, salvia stekt i smör, pesto eller i princip vad som helst som går ihop med pasta. Smaklig måltid!

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com